Menskopp

Begynn å bruke menskopp

Menskoppen er mensbeskyttelse som minner om tampong siden begge føres inn i skjeden. Men i stedet for å absorbere blod, samler menskoppen opp blodet. På den måten slipper de følsomme slimhinnene å bli tørre og irriterte. Menskoppen fjernes når det passer deg, eller når den er full. Blodet tømmes i toalettet, vasken eller dusjen. Etterpå settes koppen inn igjen.

Menskoppen er en mensbeskyttelse som blir stadig mer populær. Det er ikke så rart med tanke på alle fordelene med den. Vårt mål med menskoppen fra Apofemme er først og fremst at du skal slippe å merke at du bruker mensbeskyttelse. Dessuten sparer du både penger og miljø siden menskoppen erstatter forbruksvarer som bind og tamponger. Vår menskopp varer i opptil 10 år og er myk, fleksibel og uten giftstoffer. Menskoppen kan brukes hele dagen og kan sitte inne i opptil 12 timer av gangen. Menskoppen tiltrekker ikke bakterier siden den er laget av medisinsk silikon og er et mye mer hygienisk alternativ. En menskopp som sitter riktig vil ikke lekke eller merkes.

Lett å bruke menskopp

Menskoppen er myk og utformet slik at du ikke kjenner den. Det er dessuten lett å sette inn og fjerne koppen. Den er lett å bruke, og du kan leve helt som normalt. Du kan for eksempel bade og trene uten at du merker den. Menskoppen kan sitte inne i opptil 12 timer. Dette er en stor fordel fordi du slipper å lete etter toalett når du må skifte beskyttelse. Du kan også sove uforstyrret natten gjennom uten å bekymre deg for lekkasje.

Innføring av menskopp

Menskoppen må koke i vann i 5 minutter før bruk slik at den steriliseres. Vår menskopp kommer i to størrelser. Begge størrelser er enklere å føre inn hvis de brettes først. Det er flere ulike måter å brette på. Test ulike teknikker for finne den som passer deg best.

Se flere tips om hvordan brette menskoppen her.

Når koppen er brettet, føres den inn i skjeden. Med en gang du slipper taket vil koppen automatisk folde seg ut og danne et lett sug. Denne effekten sørger for at koppen sitter tett mot skjedeveggen. Hvis den er plassert riktig, vil du ikke kjenne den. Hvis du likevel kjenner den, kan det hende at den bør sitte litt lenger inn eller ut. Prøv deg frem for å finne riktig posisjon. Den skal ikke føres like langt inn som tampongen, men heller sitte mye nærmere skjedeåpningen. Du kan alltid ta den ut og prøve på nytt hvis det ikke føles bra.

Noen synes det er enklest å sitte på toalettet, men du gjør det som føles best for deg. Sitt på huk, plasser et ben på badekarkanten, på vaskeservanten eller finn andre måter å gjøre det på.

Prøv deg frem og finn metoden som fungerer best for deg. Hvis du synes det er kronglete og tregt å få inn koppen, kan du prøve å skylle den i varm vann eller bruke glidemiddel. Unngå oljebasert glidemiddel siden dette ødelegger silikonet koppen er laget av. Husk også at du alltid bør vaske hendene med såpe og vann. Vask også menskoppen før du bruker den.

Fjerning av menskopp

Når menskoppen skal fjernes, må du først fjerne den lille vakuumeffekten som holder koppen tett og lekkasjefri. Ikke dra i menskoppen før dette er gjort. Da vil det dannes et kraftig vakuum som kan føles ubehagelig og som til og med kan gjøre vondt. Du kan fjerne vakuumet ved å klemme sammen koppen, trykke litt på siden eller dytte fingeren borti slik at trykket forsvinner. De fleste synes det er enklest å fjerne menskoppen mens man sitter på toalettet. Det er lett å søle blod hvis koppen er full, og da er det jo praktisk at alt havner i toalettet.

Du trenger ikke tømme koppen hver gang du går på toalettet. I begynnelsen kan det likevel være greit å tømme med jevne mellomrom for å finne ut hvor mye blod som kommer. Du kan også fjerne og tømme menskoppen mens du dusjer. Når koppen er tømt, skyller du den ren med vann. Sjekk at de små hullene ikke er tette, for da vil koppen ikke bli tett. Når du er ferdig med å skylle, er det bare å sette den inn igjen.

Menskopp – et økonomisk valg

I tillegg til å være komfortabel og klimasmart, sparer du mye penger på å bruke menskopp. Menskoppen kan brukes i opptil 10 år. Tenk hvor mange tamponger og bind det blir over en så lang periode. Du tjener derfor ganske så raskt inn pengene du brukte på menskoppen. Ta godt vare på menskoppen slik at du har den i lang tid fremover. Kok menskoppen før hver ny mensperiode. I perioden mellom to menstruasjoner kan koppen oppbevares i bomullsposen du fikk med da du kjøpte koppen. Da vil den vare lenge.

Et godt råd er å kjøpe flere menskopper som oppbevares på forskjellige steder, for eksempel i vesken eller på jobben. Denne investeringen kan være gull verdt når menstruasjonen plutselig dukker opp.

Bedre for intimhygienen

Menskoppen er en svært hygienisk mensbeskyttelse. Menskoppen er laget av medisinsk silikon som ikke tiltrekker bakterier på samme måte som tamponger og bind. De fleste kjenner til sykdommen TSS. Dette er en blodforgiftning som kan ramme deg når du bruker tamponger på feil måte. En menskopp er mye bedre for intimhygienen. Det medisinske silikonet er skånsomt mot skjedens sensitive slimhinner, og slimhinnene blir ikke tørre siden koppen fanger opp i stedet for å absorbere blodet.

Bra for miljøet

Ved å velge bort engangsbeskyttelse som bind og tamponger, sparer du miljøet når du heller velger menskopp. Det blir mye mindre søppel, og man sparer store mengder produksjonsmaterialer som bomull og plast. Menskoppen er laget av medisinsk silikon uten giftstoffer, og kan resirkuleres etter 10 år når levetiden er over.

Menskopp – for din frihet

En av de største fordelene med menskoppen er frihetsfølelsen og komforten du opplever under menstruasjonen. Menskoppen er lett å bruke, følger kroppen og er snill mot slimhinnene dine. Det er kanskje litt uvant i begynnelsen, akkurat som med alle andre nye ting, men takket være alle fordelene, venner man seg ganske fort til den. Av og til holder det med noen få forsøk før du får dreisen på det. Da vil du raskt oppleve den store forskjellen sammenlignet med annen mensbeskyttelse. Vi håper du vil oppleve alle fordelene menskoppen har å tilby og hjelper deg gjerne på veien.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud