Menskopp – Enkelt og komfortabelt med menskopp

Du har sikkert hørt om koppen du kan bruke som en tampong, men som deretter kan skylles av og brukes igjen og igjen. Dette er en mensbeskyttelse som blir stadig mer populær og det er ikke rart. Med en menskopp slipper du å tenke på at du har mens. Du reduserer kostnadene for mensbeskyttelse betydelig, og du bidrar til et bedre miljø. Legg til at koppen er sunnere enn tamponger og bind, så er spørsmålet hva venter du på…

Skaff din menskopp og opplev et enklere liv når du har mens! Menskoppen er enkel å bruke, og du kan bruke samme kopp hele dagen.
Ingen bytting, ingen lekkasje og en myk og føyelig form som aldri irriterer eller føles ubehagelig.

Lett å bruke menskopp

I Norden er ikke mens tabuet som i andre land, men det betyr ikke at kvinner finner det lett å håndtere tunge dager når det blør rikelig. Å trenge og bytte bind eller tampong ofte og fortsatt være med om uhell, kan føles minst sagt irriterende. Med en menskopp forsvinner disse problemene. Koppen er formet for å gjøre det enkelt å sette den inn. Du kan raskt håndtere dette om morgenen og la koppen sitte på plass til senere på kvelden.

En standard kopp kan sitte inne i 12 timer. Sammenlign dette med 4-6 timer med tampong. Alt du trenger er en vask der du kan skylle koppen for å sette den inn igjen. Det er mulig å sove med denne mensbeskyttelsen, og du beveger deg uhindret akkurat som når du bruker en tampong.

Slik setter du inn en menskopp

Uansett størrelse på menskopp skal du brette den og så igjen slik at den ser ut som en C. Deretter kan du sette inn koppen som en tampong i skjeden. Når du har ført koppen inn vil den utvide seg. Det er viktig at den sitter på en måte som gjør at du ikke føler den. Hvis du føler koppen, bør du fjerne den og forsøke igjen.

Noen sitter over toalettet, andre stiller seg på huk og noen velger å plassere et bein på badekanten for å få tilgang. Du får teste hva som fungerer best for deg. Dersom du har brukt en tampong er du sannsynligvis godt klar over hvordan du enklest kan få tilgang til og sette inn menskoppen, slik at den havner på rett sted.

For å gjøre det enklere å føre inn menskoppen kan du bruke noen form for glidemiddel. Bare vær sikker på at den ikke er basert på olje, slik at det ikke ødelegger silikonmaterialet i koppen.

Ta ut menskoppen

Menskoppen har en knott som du kan ta tak i med fingrene og deretter trekke den ut. Dette er enkelt og gjør ikke vondt. Det du skal huske på er at det er blod i koppen. Det kan du tømme og skylle av, men vær forsiktig så du ikke flekker ned klær når du fjerner koppen.

Et økonomisk valg

Hovedårsaken til å bruke en kopp som samler mensblod i underlivet er at det er komfortabelt. Men det er heller ikke dumt at dette kan spare deg for mye penger. Med en menskopp trenger du jo ikke kjøpe tamponger eller bind. Du kan bruke den døgnet rundt. Med bare to nødvendige skift per dag, vil det være minimal håndtering og tid som brukes på menskoppene.

Dette er også en mensbeskyttelse som holder lenge. Dersom du håndterer den på riktig måte så kanskje du bare kjøper en ny fordi du har lyst til å teste en ny modell eller fordi du trenger en større størrelse. Ingen flere turer til butikken fordi du glemte å kjøpe tamponger, din mensbeskyttelse er alltid klar når du trenger den!

Bedre for din intimhygiene

Det er ikke bra å bruke bind og tamponger for lenge. De kan gi grogrunn for bakterier og det finnes alvorlige sykdommer som TSS, som den som bruker tampongen på feil måte kan rammes av. Med en kopp av silikon som sitter i skjeden vil du ikke irritere huden eller øke risikoen for bakterier. Menskoppen er mye bedre for intimhygienen og bidrar også til at du får en ren og fresh følelse hele dagen, selv om du blør som mest.

Bra for miljøet

Det er også bra at menskoppene slår et slag for miljøet. Bind og tamponger bidrar til at søppelhaugen vokser. Du vet selv hvor raskt søppelspannet på badet fylles de første dagene av menstruasjonen. Med en menskopp blir det ingen søppel. Blodet som den fanger opp kan du lett skylle bort. Det rekker at du har to til tre kopper for å sikre at du har en løsning hjemme, en på jobben og kanskje en i vesken din hvis du plutselig trenger mensbeskyttelsen.

For forskningens skyld

Noe som man kanskje ikke tenker på når det gjelder menskopper er at de faktisk kan være bra for forskningen. Blodet som samles i en menskopp sier nemlig mye om helsen din. Nå trenger du ikke å ta del av studier bare fordi du har menskopp, men det kan være bra å vite at dette er et verktøy som allerede har blitt viktig for kvinners helse, siden blodsamlingen har gjort det mulig å gjennomføre viktige studier.

For din skyld!

Fremfor alt er menskoppen for din skyld. Den er behagelig og brukervennlig, og den kan redde deg fra pinlige situasjoner med lekkasje. I begynnelsen kan det virke litt rart å bruke den lille silikonkoppen, men det går raskt å venne seg. Selv etter noen gangers bruk bør du oppleve at det er minst like lett å bruke en menskopp som å bruke tampong, kanskje enda enklere.

Mens er en del av livet, men du trenger ikke lide i denne tiden av måneden på grunn av mensbeskyttelse som ikke holder mål. Prøv koppen i stedet og se frem til en veldig mye enklere hverdag og morsommere fest!

menskopp