Menskopp vondt

Menskopp vondt – Bra å vite om menskoppen

Det skal ikke gjøre vondt å bruke menskopp. Hvis det gjør det kan det være fordi koppen ikke sitter som den skal. I tillegg er det viktig å forstå at følelsen av ubehag ikke er det samme som vondt. Det kan ta litt tid før du slapper av og godtar menskoppen mentalt. Når du fortsatt føler at det hele er litt merkelig, så kan du få det for deg at menskoppen kjennes mer enn den egentlig gjør.

Menskopp vondt eller ubehag

Det er stor forskjell mellom smerte og en følelse av ubehag. Hvis du føler koppen når du beveger på deg, er det ikke behagelig. Men det kan også være noe du innbiller deg. Et mindre trykk er helt normalt og noe du ikke trenger å bekymre deg for. Det kan være fordi menskoppen ikke sitter som den burde eller at du bør velge en annen modell.

Det er også ubehagelig om tappen lengst ned på koppen hele tiden berører skjedeåpningen. Det kan føles smertefullt etter en stund. Det finnes menskopper med en rund kule som kan være et bedre alternativ. Du bør avgjøre om menskoppens smerte er ekte smerte eller bare et trykk som du ikke liker. Hvis du kjenner menskoppen hele tiden så tenker du jo på den. Men det kan også være slik at du føler koppen fordi du tenker på den hele tiden.

Hva kan du gjøre med saken?

Begynn med å se over hvordan du setter inn menskoppen og hvor den sitter. Hvis du kommer frem til at den sitter perfekt, men fremdeles kjennes den på en måte som irriterer, da kan du trenge en annen modell. Det finnes menskopper som er formet på forskjellige måter. Prøv deg frem for å finne riktig modell.

Du kan også kutte tappen nederst hvis du synes den er for lang. Det er mange som gjør det. Men prøv ikke å klippe til resten av koppen. Da kan den miste sin funksjon og bli helt ubrukelig.

Et tips er å ikke prøve å sette opp menskoppen som en tampong. Den trenger nemlig ikke sitte så langt opp. Dette kan ta litt tid å forstå. Lenger opp er ikke det samme som mer behagelig. Det kan være akkurat det motsatte!

Vær også oppmerksom på at du kan ha en kroppsbygning som gjør at menskoppen ikke er så praktisk for deg. Dersom den presser mot blæren på en måte som gjør vondt skal du fjerne menskoppen snarest. Kanskje du kan finne en modell som fungerer bedre. Hvis ikke, bør du se etter andre typer av mensbeskyttelse.

Kroppen endres hele tiden. Vent noen år og prøv igjen med menskopp. Da kanskje ikke de smertene du opplevde med menskoppen for noen år siden dukker opp. Det er verdt å prøve igjen for en menskopp som sitter rett er blant den mest behageligste mensbeskyttelsen du kan ha.

Riktig størrelse

Størrelsen på koppen kan også være av betydning. Selv en liten menskopp kan se stor ut når du står med den i hånden. Den er jo mye større enn en tampong, men du bør vite at koppens silikon eller gummimateriale gjør at den er utrolig føyelig. Dette betyr at selv en større størrelse sitter behagelig.

For det meste har du to størrelser å velge mellom, en mindre og en større. Den mindre er for deg som ikke har født barn og som er under 30 år.
Hvis du har født barn eller er over 30 så bør du altså prøve med en større størrelse.

Irriterende slimhinner under mens

Under mensen kan skjeden være ekstra følsom og du kanskje opplever at det gjør vondt når du setter inn og fjerner en menskopp mange ganger fordi du ikke får til det. Hvis du er tørr så kanskje det ikke rekker med at du blør for at koppen skal gli på plass. Da kan du se på muligheten for å bruke riktig type glidemiddel for å gjøre det enkelt.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud