Menskopp vond lukt

Hvorfor har min menskopp vond lukt?

Menskopper kan lukte vondt. Det er ikke farlig, men selvfølgelig ikke så hyggelig. For å unngå en menskopp med vond lukt, bør du først og fremst gjøre den ren etter hver bruk. Dette betyr mer enn å bare skylle den med vann. Du bør bruke såpe og et slags verktøy for hullene som kan tettes til og med tiden bidra til vond lukt.

Plast lukter plast

Koppen er laget av silikon eller gummi og det lukter som plast. Hvis du ikke liker lukten av plastmateriale kan det plage deg og da finnes det ikke så mye å gjøre med det. Men hvis du synes at en menskopp har ekstremt vond lukt når du får den, bør du konsultere noen andre. Hvis de også føler at den lukter vondt kan det bety at koppen er feilaktig og da skal du bytte den.

Bortglemt menskopp med vond lukt

Dersom du glemmer bort din menskopp og den forblir inne i lenger enn 12 timer, kan den ha en vond lukt når den kommer ut. Dette er ikke farlig, men i denne situasjonen bør du sørge for at du håndterer koppen på riktig måte. Du kan alltid kontakte produsenten av menskoppen for å få råd.
De vet best hvordan man skal håndtere materialet når det lukter vondt.

Mange ganger er det nok å rengjøre grundig og deretter la koppen ligge på et tørt sted til neste menstruasjonsperiode. Selv en eldre menskopp bør bli kvitt vond lukt på denne måten. Noe du skal være oppmerksom på er å tenke på hva er det som lukter vondt. Er det koppen eller blodet i koppen?

Få bort avleiringer

Dersom din menskopp har avleiringer så kan det også føre til vond lukt. Da skal du se til å få bort avleiringene. Det kan du gjøre med en vanlig svamp og litt vaskemiddel. Gni på avleiringene til de forsvinner. Dette bør ikke kreve tungt arbeid.

Noen mener at du kan legge menskoppen i sitronsaft eller eddik slik at du kan bli av med avleiringene raskere. Dersom du tenker å gjøre dette må du kontrollere at din menskopp ikke kan ta skade. Tenk også på at nøye skylle bort det middelet du bruker. Det kan jo irritere ved neste bruk.

Det vanskeligste stedet å få bort avleiringer fra er hullene. Her kan du bruke en mellomromsbørste eller noe annet som kommer til. Hvis det fortsatt er avleiringer i hullene så kan det godt føre til at det ikke lukter så bra når du bruker koppen.

Vond lukt kan være bakteriell vaginose

Men som sagt, du bør sjekke hvor lukten egentlig sitter. Hvis det er innholdet i koppen som lukter vondt kan det også være slik at du har blitt rammet av det som kalles bakteriell vaginose. Det er en tilstand som bør behandles så snart som mulig. Du kan fortsatt bruke menskoppen under din behandling, men ett tips er at du tar den ut hver fjerde time og rengjør slik at bakteriene som finnes i den skylles bort.

Hva er en vond lukt?

Sist men ikke minst må vi selvfølgelig påpeke at vond lukt kan være veldig subjektivt. Dersom du har vent deg til parfymerte bind og truseinnlegg kan det være et sjokk for deg at blod lukter ganske annerledes. I tillegg er det naturlig at skjeden lukter. En menskopp med vond lukt trenger altså ikke bety at noe er galt. Kanskje er det du som har en sensitiv nese.

Sunn fornuft

Det viktigste er sunn fornuft. Selv om det står at menskoppen kan vare i ti år, kan det være på tide å bytte til en ny. En menskopp med vond lukt kan være for slitt for å holde ren på riktig måte. Da er det på tide å bestille en ny og se til at den nye menskoppen håndteres på en bedre måte for lang holdbarhet og normal lukt.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud