Menskopp utflod

Menskopp utflod før og etter mens

Utflod er svært vanlig og noen ganger kan det være så rikelig at du må bruke truseinnlegg for ellers blir det ubehagelig. Hvis du bruker menskopp skal du vite at den også fungerer utmerket mot utflod. Selvfølgelig er det ikke slik at du vil samle mye væske med koppen da du ikke har mens, men det kan fungere veldig bra som en beskyttelse for trusene og for at du skal slippe å føle den der klissete følelsen når du går på toalettet.

Sikkert med menskopp før utflod

Det går veldig bra å bruke en menskopp selv når du ikke har mens. Den trenger selfølgelig ikke sitte inne like lenge og du kommer antagelig ikke til å fylle den med utflod siden de er mye lettere for de fleste enn menstruasjonen. Menskoppen er veldig hygienisk så menskopp mot utflod kan være et bedre valg enn for eksempel truseinnlegg som kan samle bakterier.

I tillegg kan det være slik at det ikke lukter så mye siden du ikke vil samle utflod i hverken truseinnlegg eller truser. Det kan føles bra. Med menskoppen kan du lære deg mer om din kropp og din syklus. Skulle det lukte kan det være en grunn til å undersøke at alt er i orden.

Lær deg mer om din kropp

Når du bruker menskopp mot utflod skal du ta sjansen til å lære mer om syklusen din. Du kan nemlig snart se et mønster. Det er ikke slik at du har utflod helt uregelbundet. For eksempel er det vanlig at det oppstår en bestemt type utflod ved eggløsning. Siden du vet når din første mensdag er kan du telle rundt 14 dager etter og se hva som skjer i menskoppen.

Dette kan være svært nyttig når du vil bli gravid. Da kan du lese kroppens signaler takket være menskoppen og vite bedre når det er best å prøve. Omvendt kan det også fungere, men det innebærer en risiko. Selv om det er de som mener at god kjennskap til egen syklus er en veldig god beskyttelse mot graviditet. Men ikke se menskoppen som et prevensjonsmiddel, for det er det ikke!

Varselsignaler som du skal være oppmerksom på

Dersom din utflod lukter veldig dårlig kan dette bety at du har blitt rammet av en infeksjon. Bakterielle vaginose forårsaker dårlig lukt og kan oppstå uten at du merker det. Men når du samler din utflod i menskoppen legger du merke til at lukten endres. Litt surt lukter det alltid og det er normalt. Men du vet hvordan det lukter og vil reagere hvis noe er annerledes.

Hvis du ser blod i utfloden er det ingenting å være redd for. Det er ikke så uvanlig å ha mellomblødninger. Dette gjelder spesielt hvis du bruker prevensjonsmidler som p-piller eller hvis du har en spiral. Men vær årvåken. Hvis noe virker rart, bør du få råd om dette. Ingen spørsmål er for dumme når det kommer til helsen din!

Sette inn menskopp før mens

Menskoppen kan settes inn før du vet at du har fått mens. Hvis du vet at du skal få menstruasjonen i de kommende dagene kan du bare sett inn koppen. Kanskje kommer ikke mensen samme dag. Det ser du når du plukker ut menskoppen. En menskopp med utflod som er fargeløs kan bety at det er flere dager igjen til det er tid for menstruasjon.

Ettersom det ikke plager deg å bruke menskoppen da den ikke føles, kan du dra nytte av å ha den klar når mensen er på gang. Da slipper du skitne til truser med blod eller bruke truseinnlegg og bind for at mensen ikke skal lekke gjennom til klær. Men husk koppen! Den skal ikke sitte inne i mer enn 12 timer. Dette gjelder uansett om du får din mens eller ikke.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud