Menskopp ulemper

Menskopp ulemper – viktig å vite om menskopp

Det finnes så mye godt å si om menskopper som kommer som en redning for deg som har fått nok av de tradisjonelle mensbeskyttelsene som tampong og bind. Men det er også ulemper med en menskopp som man skal være klar over. Her er noen av de vanligste ulempene du bør vite før du bestiller en menskopp.

Det tar tid å lære å bruke

En menskopps ulempe som du må vite er at det kan ta litt tid å lære å bruke koppen. Noen får til det på en gang, men mange trenger 2-3 ganger for å kjenne seg trygge med å sette inn og fjerne koppen. I tillegg kan det i begynnelsen være slik at du kan plukke ut og sette inn flere ganger fordi menskoppen ikke sitter riktig og da ikke er behagelig å bruke.

Det finnes mange ulike modeller

Med rundt 100 forskjellige modeller er det ikke alltid så lett å velge. Det er bra at du kan komme frem til en modell som passer deg best, men jakten kan ta tid. Det er ikke bare at du kan velge mellom forskjellige størrelser. Ulike typer materialer og belegg har også innvirkning på hvordan du opplever menskoppen. Det kan sees som en ulempe at det er så mange modeller, men det kan også ses som en fordel. Dette avhenger litt av hvor fort du finner den rette menskoppen.

En menskopp kan irritere og lekke

Når menskoppen ikke sitter riktig, så kan den både irritere og lekke. Dette er åpenbart irriterende. Hele ideen er jo at du skal være fri for behovet av bind eller et truseinnlegg. Hvis du ikke finner årsaken til at koppen lekker, kan det føles frustrerende. Kanskje du da gir opp og går tilbake til tampong og bind.

Det blir nervøst med spiral

Årsaken til at det ofte frarådes å bruke menskopp sammen med spiral er at det er fare for at spiralen følger med koppen ut under tømming. Risikoen er like stor som en tampong, men det er selvfølgelig en stor forskjell i å måtte sette inn en ny spiral og å bytte tampong. En menskopps ulempe er altså at den ikke er så egnet for deg som har spiral.

Det er mangel på studier om menskopper

Det finnes ikke så mange studier om menskopper over en lengre tid. Menskoppen er et relativt nytt fenomen. De som bruker koppene nå har ikke gjort det i mer enn noen få år. Det betyr at det er saker vi ennå ikke vet noe om. Disse kan være positive saker, men også bivirkninger som vi ennå ikke er kjent med. På denne måten kan man si at det er liten risiko når man bruker en menskopp, men det er veldig minimalt. Ikke større enn når du bruker en tampong!

Menskoppen kjennes

Avhengig av hvordan kroppen din ser ut, kan du føle et trykk fra menskoppen. Hvis det trykket er mot blæren din blir det ikke så behagelig. I denne situasjonen kan du velge å avstå fra menskopp eller prøve å finne en modell med en form som passer bedre til kroppen din.

Du kan få bytte til en ny modell etter noen år

En del synes at en menskopps ulempe er at man ikke kan stole på at den samme modellen vil fungere bra for alltid. Kroppen din forandres når du blir eldre og etter at du får barn. Dette betyr at du må kanskje teste en ny modell for at det skal bli riktig igjen. Dette kanskje ikke føles som noe du vil holde på med, men det er ikke mye å gjøre med saken.

Det kan bli klissete

Før du blir vant til å sette inn og fjerne menskopper, kan det bli litt klebrig. Du må jo lære deg riktig grep. I begynnelsen kan det være bra å sette inn og fjerne menskoppen i dusjen eller over en toalett slik at du ikke spiller på gulvet.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud