Tips om menskopp

Viktige tips for menskopper

Enten du skal teste menskopp for første gang, eller har brukt denne formen for mensbeskyttelse lenge, finnes det enkelte tips og knep som kan være fint å få med seg. Her har vi samlet noen tips om menskopp som kan hjelpe deg i starten, slik at du får mest mulig glede av koppen din. Menskoppen er en fantastisk oppfinnelse! Vi hjelper deg slik at du får mest mulig glede av den.

Man kan føle seg litt usikker første gang man skal sette inn en menskopp. Det er flere ulike måter å sette inn menskoppen på. Hva som passer deg best, avhenger av hva du føler er mest komfortabelt for nettopp deg. Enkelte foretrekker å sitte på huk, mens andre liker å sitte på toalettet. Det beste er å brette menskoppen litt sammen før den settes inn. Nedenfor kan du se tre ulike måter å brette den på.

Hygiene

Det å være nøye med hygienen er egentlig ikke et tips, men en regel. Dette er viktig hvis du ikke vil ha bakterier eller smuss i skjeden. Vask alltid hendene med såpe og vann. Menskoppen skal også vaskes med såpe og vann. Skyll godt. Steriliser menskoppen i kokende vann før du bruker den.

Husk å tømme menskoppen din

I begynnelsen kan det være bra å tømme menskoppen regelmessig, slik at du får en formening om hvor mye du blør. Vår menskopp kan sitte inne i opptil 12 timer. Du bør likevel ha vent deg til å bruke menskoppen før du begynner å sove med den, slik at du virkelig føler deg trygg på hvordan den skal håndteres. Dette vet du best selv.

Finn riktig posisjon

En menskopp som sitter riktig , vil verken lekke eller merkes. Man vil føle ubehag og oppleve lekkasje hvis den ikke sitter riktig. Når menskoppen sitter som den skal, merkes den ikke i det hele tatt. Start med å føre inn menskoppen og brett den slik det føles best for deg. Når koppen er inne, slipper du taket og koppen brettes automatisk ut. Det vil da oppstå et trykk som gjør at menskoppen sitter godt på plass og ikke lekker.

Sitt på huk ved innføring

Det er flere ulike måter å sette inn menskoppen på. Noen velger å sitte på huk, på toalettet eller stå oppreist. Finn måten som passer best for deg. Husk at menskoppen ikke skal føres like langt inn som tamponger. Menskoppen sitter lenger ned og nærmere skjedeåpningen. Med litt trening blir det helt uproblematisk å sette inn og ta ut menskoppen mens du sitter på toalettet.

Kutt tappen

Enkelte modeller kommer med en ganske lang tapp, hempe eller kule. For enkelte føles dette ukomfortabelt. Et tips er å kutte tappen selv. Dette kan gjøres med saks eller kniv. Sørg bare for at den ikke blir for kort. Da kan det bli vanskelig å få den ut, eller man risikerer å skjære i selve koppen. Vær forsiktig.

Skyll med varmt vann

Hvis du synes det er vanskelig å brette koppen, kan du prøve å skylle den med varmt vann. Da blir det mer komfortabelt å sette den inn, fordi man får en mykere og mer elastisk kopp. Det blir også lettere å brette og sette inn koppen. Husk at koppen alltid skal skylles før bruk. Vannet bidrar også til at den lettere glir inn.

Glidemiddel ved innføring

Hvis du synes det er kronglete og trått å få inn menskoppen selv om du bruker varmt vann, kan du teste glidemiddel. Husk å unngå oljebasert glidemiddel siden dette kan skade koppmaterialet.

Fjern koppen i dusjen

Det kan være litt vanskelig å få ut koppen før du blir helt vant til den. Koppen føles noen ganger klissete og glatt. Prøv da heller å ta ut menskoppen i dusjen. Da gjør det ingen ting om det drypper blod eller blir litt søl. Kanskje blir det lettere å slappe av, og du slipper å bekymre deg for å søle blod på gulv eller klær.

Trykk mot siden ved uttak

Når menskoppen skal tas ut, må du fjerne vakuumeffekten som holder koppen på plass. Ikke dra rett ut med piggen. Lirk eller trykk lett på den ene siden av menskoppen. Du kan også krølle sammen bunnen. Du hører og føler når trykket slipper. Da kan menskoppen trekkes ut med piggen og deretter tømmes. Hvis menskoppen har glidd lenger opp og er vanskelig å få tak i, kan du prøve å presse eller hoste for å få den ut.

Ikke gi opp

Et viktig menskopptips er å ikke gi opp selv om det ikke fungerer optimalt på første forsøk. Øvelse gjør mester. Teknikken må på plass for at menskoppen skal bli enkel å sette inn, tømme og den sitter som den skal. Her kan du lese mer om hvordan du setter inn menskoppen.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud