Menskopp tips – viktige tips for menskopp

Enten du nettopp har fått din første menskopp eller hvis du har brukt denne mensbeskyttelsen i flere måneder, kan det være tips og triks som du ikke kjenner til. Her er noen nyttige menskopp tips som kan hjelpe deg med å få en bedre bruk av din kopp. Menskoppen er en fantastisk oppfinnelse, men det er virkelig viktig å bruke den på best mulig måte for å få alle fordelene.

Test igjen!

En av de viktigste menskopp tips som finnes er å ikke gi opp. Det kan føles litt vanskelig først fordi du ikke er vant til menskoppen. Dette er ikke en silikon-tampong. En annen teknikk er nødvendig for å sette inn koppen. I begynnelsen kanskje du ikke får til det, og da skal du bare prøve igjen.

Glem ikke bort menskoppen

Når du blir vant til din menskopp er det fare for at du glemmer den. 12 timer er mye, og du skal ikke trenge mer enn så for å få en bra natts søvn. Men når du ikke har så mye blødninger er det selvsagt klart at du ikke tenker på at den skal tømmes så ofte som ved de første dagene av menstruasjonen. Still en alarm på mobilen din slik at du ikke glemmer.

Finne rett posisjon

Det er viktig å finne riktig posisjon. Ikke bare fordi du unngår lekkasjeproblemer. Når menskoppen sitter som den skal så vil du ikke føle den. Det er jo utrolig viktig. Begynn med å sette inn menskoppen med den bretten du liker best. Når koppen har utvidet seg i skjeden kan du vri den litt. Noen gir tipset om å danse litt magedans for å justere koppen på en naturlig måte.

Sitt på huk ved innsetting

Innsetting foregår i likhet som med en tampong, men du trenger ikke å få koppen så dypt som en tampong. For å komme til ordentlig kan du sitte på huk. Hvis du har på deg bukser er det smart å ta av disse i begynnelsen slik at du kommer lettere til. Over tid finner du teknikken og da kan du også sitte på huk over et toalettsete når du setter inn og når du tømmer menskoppen.

Kutte tappen

Det finnes modeller som har en tapp eller kule som er litt lang. Noen synes det er ubehagelig. Det går fint å kutte tappen selv. Du kan gjøre det med en saks eller kniv. Bare vær sikker på at den ikke blir for kort for da kan det være vanskelig å komme til og få ut koppen.

Skyll med varmt vann

En måte å gjøre innsettingen mer behagelig på er å skylle menskoppen med varmt vann. Da blir den smidigere og dermed også lettere å brette og føre inn. Du skal imidlertid alltid skylle av koppen før du bruker den. Vannet gjør også til at den glir inn på en lettere måte.

Glidemiddel for innsetting

Dersom koppen ikke glir etter skylling kan du bruke glidemidler. Det skal være et ikke-oljebasert glidemiddel. Olje kan skade materialet som koppen er laget av.

Ta ut i dusjen

I begynnelsen er det kanskje litt vanskelig å ta ut koppen og det kan bli litt sølete hvis den flyr ut for fort. For ikke å nevne at du ikke vil at den skal lande i toalettet. Fjern menskoppen i dusjen uten bukser og undertøy. Dette eliminerer risikoen for sprut som leder til at du må bytte klær.

Trykk til siden ved uttak

Et siste menskopp tips er å ikke trekke ut din menskopp raskt. Det kan føre til et vakuum som også får blodet til å skvette. Når du skal tømme koppen så start ved å trykke til på den ene siden. Gjør dette litt lett og trekk deretter ut hele koppen. Du vil nok høre en litt slurpende lyd og da kan du lett fjerne menskoppen uten at det skal skvette eller suge til for hardt.