Menskopp spiral

Menskopp med spiral – Kan man bruke menskopp sammen med spiral?

Ja, du kan bruke menskopp og spiral samtidig. Men det er viktig å gjøre dette på riktig måte. Hvis du ikke er oppmerksom kan menskoppen ta med seg spiralen når du fjerner den. Uansett om du har hormonspiral eller kobberspiral så skal du kunne bruke menskoppen som mensbeskyttelse. Det er imidlertid viktig at du kontakter din gynekolog før du begynner, for å få den beste opplevelsen.

Spiral som prevensjonsmiddel

Spiralen er en populær beskyttelse mot graviditet. Den har en T-form og settes inn i livmoren. Tråder fra spiralen henger ned mot livmorstappen og noen ganger kan de kjennes i skjeden. En kobberspiral har ingen hormoner og kan også føre til kraftige blødninger. Derfor kan den som bruker kobberspiral tenke på en bedre løsning enn tampong og bind.

Med menskopp fanger du blodet på en slik effektiv måte. Det reduserer risikoen for lekkasje betydelig, og det er noe som kvinner med kraftige blødninger på grunn av spiral ønsker å se. Hormonspiralen kan ha motsatt effekt, det vil si at du blør mindre.

Når blødningene er lettere kan menskoppen også være gunstig da den kan sitte i opptil 12 timer. Du trenger ikke å tenke på å skifte av hygieniske grunner siden koppen ikke samler bakterier som tamponger og bind kan gjøre.

Menskopp og spiral

Dersom du vil bruke menskopp og spiral så skal du sørge for at dette kommer å fungere på en bra måte. Det som kan være problematisk er tråder som havner mellom skjedeveggen og koppen. Dette kan føre til at du ved uhell trekker ut spiralen når du fjerner menskoppen. Da kan du ikke selv sette inn den og du vil bli uten beskyttelse mot graviditet.

Hvis du har en spiral skal du tenke på å ta ut din menskopp forsiktig. Prøv å bevege litt på den slik at luft sakte slippes inn. Du vil høre en slurpete lyd, men du vil unngå suget som kan trekke med seg spiralen.

Det kan også være smart å bare trykke inn ene siden av koppen med en finger for å få samme effekt. Det siste du skal gjøre er å trekke ut koppen raskt hvis du har en spiral. Da øker risikoen for at spiralen kommer ut sammen med menskoppen.

Dersom du nettopp har satt inn en spiral skal du vente 3 måneder med å bruke menskopp. Du må være sikker på at spiralen er riktig plassert før du setter inn en menskopp. Rådfør deg med din gynekolog og vær nøye med å lære deg hvordan du kontrollerer at spiralen er riktig plassert.

Mulige justeringer

Det kan være mulig å justere spiralen slik at den vil fungere med en menskopp. For eksempel kan en gynekolog forkorte trådene slik at de ikke plager deg når du setter inn koppen. Når du får din spiral satt inn skal du fortelle at du vil bruke menskopp. Da kan trådene forkortes om nødvendig.

Over tid kan det også være slik at trådene på spiralen kruller seg naturlig opp. Hvis du har hatt en spiral en stund kan du sjekke om det er tilfelle.
Din gynekolog kan se nærmere om det kan fungere bra med en menskopp. Vær forberedt på at alle gynekologer ikke vet hva dette er så ta en med deg for å vise eller vis bilder på nettet.

En personlig opplevelse

Man kan ikke ignorere det faktum at både spiral og menskopp er en personlig opplevelse. Det finnes de som bruker menskopp og spiral uten å tenke på dette fordi de aldri har følt trådene eller ved et uhell plukket ut spiralen. Og så er det de som gjentatte ganger får med seg spiralen ut sammen med koppen.

Dersom du har spiral og vil teste menskopp bør du undersøke om dette vil passe deg og din kropp. Du kan alltid teste forsiktig. Hvis det virker er det bra, hvis ikke så får du innse at det får bli bind og kanskje tamponger til du ikke lenger trenger beskyttelse mot graviditet i form av en spiral.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud