Menskopp sopp

Menskopp sopp – kan menskopp gi sopp?

I skjeden har du vanligvis en pH-verdi på ca 4.  Surhetsgraden er høy, men hvis den blir enda høyere kan det føre til ubalanse og sopp. Det er på grunn av dette at det er viktig å være forsiktig med bruk av såpe i regionen. En menskopp kan ikke gi deg sopp, men såpen du vasker den med kan bli skurken i dramaet.

Det er derfor svært viktig at du unngår å føre inn rester av såpe i skjeden med menskoppen. Det gjør du gjennom å skylle koppen veldig nøye før bruk. Det finnes også andre saker som kan virke irriterende i den sensitive skjeden. Menskoppen bør ha en form som passer deg slik at du ikke vil oppleve noe ubehag ved bruk.

Menskopp ved sopp

Noen lurer på om man i det hele tatt kan bruke menskopp når man har sopp. Hvis du har en soppinfeksjon er det viktig at du behandler den. Du bør ikke gjøre det uten å konsultere en gynekolog. Det er ikke alltid at kløe er det samme som sopp. Hvis du lider av et mer alvorlig problem er det viktig at du får riktig hjelp.

Det går fint å bruke menskopp sammen med sopp. Dersom den er ren når du fører inn den, er det ingen grunn til å tro at den vil forverre infeksjonen. Men det er jo slik at det finnes menskopper som kan bidra til irritasjon på grunn av deres form.

En form som irriterer

Det skjer at brukere av menskopp klager over at piggen som den skal fjernes med irriterer mot slimhinnene i skjeden. Hvis du har sopp og det allerede er irritert, føles det ikke bedre av en menskopp som irriterer. Da kan det være bra å ta en pause fra koppen og bruke den igjen når soppinfeksjonen er borte.

Formen på koppen kan også bidra til at slimhinnene blir utsatt for større påfristning. Hvis du merker at det klør etter de siste dagene av mensen, kan menskoppen ha bidratt til dette. Men den er sjelden den eneste årsaken.

Lær deg mer om sopp

De som har problemer med sopp i underlivet kan ofte peke på flere saker som fører til dette. Inntak av antibiotika, mye sukker og mens ovenpå dette kan definitivt forårsake soppen til å trives bedre. Å bare skylle på menskoppen er ikke så smart. Det er ofte slik at det har funnets problemer med soppinfeksjoner tidligere. Og da er det viktig å tenke på hvorfor de oppstår og hva som kan gjøres for å forhindre at et miljø etableres i skjeden som gjør infeksjonen mulig.

Finn rett menskopp

Noe du bør gjøre er å forsøke å finne rett menskopp. Det finnes litt forskjellige modeller. Om du legger merke til at knotten du skal ta ut koppen med irriterer under de siste dagene av mensen, kan du prøve med en modell som har en annen form.

Noen gir tipset å justere koppens knott eller tapp ved å kutte den. Dette kan fungere, men utgjør også en risiko. Hvis du kutter tappen kan du få en kant som blir mer ubehagelig enn hva tappen var tidligere.

Hold god hygiene

Dersom du vet med deg at du har problemer med soppinfeksjoner og skal bruke menskopp, er hygienen viktigere enn noensinne. Lær deg hvordan du holder menskoppen ren og hvordan du forhindrer at den har såperester når du setter den inn.

Du bør også tenke på at saker som glidemidler kan påvirke slimhinnene i skjeden. Ved bruk av glidemidler for lettere håndtering, kan det følge med bakterier. Her skal du derfor også tenke på hygiene og være nøye med å vaske hendene før du håndterer koppen din og eventuelt glidemiddel.

Når du bruker din menskopp på riktig måte har du ikke noe å være bekymret for gjeldende soppinfeksjoner. En menskopp som sitter korrekt og holdes ren skal ikke gi opphav til sopp, så enkelt er det!

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud