Menskopp rengjøring

Menskopp rengjøring – Slik rengjør du din menskopp

Ettersom du vil bruke samme menskopp igjen og igjen, må du vite hvordan du holder den ren. Menskopp rengjøring inkluderer flere viktige deler. Det er ikke komplisert, men sørg for at du får en god rutine på rengjøringen. Det vil hjelpe deg med å holde den hygienen som kreves for at menskoppen skal være sikker og sunn å bruke.

Håndhygiene er det viktigste

Før du begynner å tenke på hvordan du skal skylle koppen og hvor, må du vite hvor bakteriene kommer fra. Hvis du ikke legger koppen på vasken er hendene i utgangspunktet den eneste kilden til bakterier. Bakterier som du ikke vil få inn i skjeden!

Du må derfor vaske hendene dine nøye før du berører menskoppen som du kommer å sette inn som den er i skjeden. Det er ikke nok å vaske med vann. Vask med såpe og gni hendene ordentlig. Skyll i minst 30 sekunder. Mange er overrasket når de skjønner hva som kreves for å virkelig rengjøre hendene. Lær deg riktig håndhygiene før du åpner pakken med din nye menskopp.

Menskopp rengjøring første gangen

Før du bruker menskoppen for første gang er det bra å koke den. Husk at andre har rørt den under produksjon. Deretter har du fingret med koppen for å oppdage hvordan den føles og hvilken form den har. Du har sannsynligvis brettet menskoppen for å se hvordan du setter den inn uten å ha vasket hendene, ettersom du ikke skulle sette den inn akkurat da.

Et kok av koppen er nok for at bakterier fra produksjonen og fra dine hender skal forsvinne. Nå er du klar til å bruke koppen, etter du har vasket hendene dine selvfølgelig!

Mellom hver bruk

Du skal utføre menskopp rengjøring mellom hver bruk. Det spiller ingen rolle om du rengjorde og deretter la koppen i en eske i en måned. Bruk såpe eller spesielle rengjøringsmidler til koppen din. Forsikre deg om at såperester er vasket bort før du setter inn koppen.

Hvis du er på et offentlig toalett eller camping, skal du ta med en flaske rent vann til dette formålet. Du kan også ta med deg håndsprit til hendene og andre produkter som våtservietter for intimhygiene.

Rengjør hullene

Noe som er svært viktig ved menskopp rengjøring er å sikre at hullene ikke tilstoppes. Det gjør de lett. Du kan bli kvitt det som er i hullene ved å fylle den med vann og trykke til. Alternativt kan du bruke en myk mellomromsbørste eller en tannpirker. Unngå skarpe gjenstander som kan skade koppen.

Tenk på å ikke skrape i stykker koppen. Da skaper du flere steder for tørket mensblod å fastne og det blir vanskeligere å holde rent. Hullene er svært viktige for koppens funksjon, så sørg for at du har en god teknikk for å holde dem åpne. Test deg frem med forskjellige metoder til du finner de som fungerer best for deg.

Misfarginger

Når du velger en kopp som har en hvit eller gjennomsiktig farge vises misfarginger tydelig, og det er faktisk bra. Da vil du se om din menskopp rengjøring er effektiv nok. Selv fargede kopper kan farges av avleiringer. Noen ganger kan det hende du må ta til rengjøringsmetoder som å dyppe i sitronsaft for å gjøre den ordentlig ren.

Hvor ofte skal du rengjøre menskoppen?

Du skal rengjøre koppen før du setter den inn og når du fjerner den. Når du ser avleiringer kan du gjøre en grundigere rengjøring. Det kan være alt fra en gang i måneden til en gang hvert halvår. Undersøk koppen og kontroller at den ikke har blitt skadet på noen måte. Hvis du ser sprekker er det på tide å skaffe en ny, slik at du ikke risikerer lekkasje.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud