Sove med menskopp

Menskopp natt – Sove med din menskopp

Det er ikke alltid lett å få god søvn i løpet av menstruasjonen. Den som blør rikelig står ofte opp en til to ganger om natten for å bytte bind og kanskje dusje av seg blod. Med en menskopp på natten slipper du at klær og laken får blodflekker fordi du ikke våkner når det blør igjennom. Menskoppen lekker ikke og den kan huse mer enn nok i løpet av de 6 til 12 timene du sover.

Så sover du med menskopp

Før du går i seng setter du inn menskoppen. Nå har du en mensbeskyttelse som fungerer 12 timer uten at du tømmer. Neste morgen kan du altså ta ut en menskopp som ikke en gang er full. Når en menskopp sitter riktig kan du ikke kjenne den. Du kan med andre ord sove som vanlig og du trenger ikke bekymre deg for å våkne av blødninger.

Nybegynner på menskopp

Nybegynnere bør ikke starte med menskopp natt med en gang. Det er viktig at du vet hvordan du setter inn menskoppen før du begynner å sove med den. For eksempel er det svært vanlig at koppen glir litt oppover under søvnen. Dette skjer når den fylles med blod. Som nybegynner kan det føles vanskelig å få tak i koppen ordentlig da den har glidd opp. Det kan bidra til en følelse av stress.

Men når du har kontrollen på innsetting og tømming, vil du ikke være redd bare fordi koppen glir litt oppover. Vent derfor 2 til 3 måneder før du begynner å sove med menskopp. Det er de som får heng på teknikken tidligere og omvendt. Du vet best selv når du føler deg trygg med denne form for mensbeskyttelse.

Når du kan kjenne menskoppen

Det skjer at menskoppen kan kjennes når du ligger ned med den. Det er også de som klager på at koppen bidrar til lyd, ettersom det virker som luft liksom pyser ut av den. Hvis dette skjer, er det sannsynlig at menskoppen ikke sitter riktig. Da finnes det også en risiko for at den lekker.

Det skal ikke spille noen rolle hvordan du ligger, sitter eller står. Menskoppen skal alltid sitte på en slik måte at den ikke lekker og at du ikke kjenner ubehag. Hvis du synes det ikke fungerer så bra med menskopp om natten bør du se litt nærmere på hvordan den sitter. Det kan være at du har valgt en modell som ikke passer deg så godt.

Viktig med hygiene

Før du går og legger deg med en menskopp må du tenke på hygiene. Dette er en gjenstand som må holdes ren. Du skal ikke ta i den med hender som du ikke har vasket med såpe. Mange som bruker tamponger er slurvete med håndhygienen, og de tror det er det samme med menskopper. Men faktum er at du tar en risk med din intimhygiene hvis du ikke vasker både kopp og hender før bruk.

Når menskoppen skal sitte i flere timer er det viktigere enn noensinne at det ikke blir tatt med bakterier. Ikke legg den på en overflate på badet uten å skylle av den. Du bør også koke koppen når du ikke har brukt den på en måneds tid.

Når du vasker koppen med såpe skal du også sørge for at ingen såperester kommer inn i skjeden. Det kan irritere slimhinner og forårsake problemer med kløe, og en PH-verdi som gjør det lettere for deg å få soppinfeksjon.

Sove borte

Når du skal sove borte er menskopp natt et veldig godt alternativ. Med menskoppen trenger ingen å vite at du har mens. I tillegg reduserer du risikoen for å blø ned lakene, noe som kan føles veldig pinlig når du ikke er hjemme. Sov borte med menskopp så snart du er sikker på teknikken for å sette inn og ta ut. Sørg også for at du har alternativer med deg, for eksempel hvis du mister koppen eller ikke kan rengjøre den ordentlig.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud