Myk menskopp

En bra menskopp er myk og «len»

Det kan høres litt rart ut å sette en kopp opp i skjeden for å samle blod under menstruasjonsperioden. En kopp er tradisjonelt en hard sak og når du ser størrelsen på en vanlig menskopp, så lurer du litt. Men en bra menskopp er myk og len. Den vil ikke være vanskelig å få inn da du enkelt kan brette og forme kantene på koppen.

Det finnes menskopper som er ekstra myke. De kan være bra å velge hvis du føler at det er ubehagelig med hardere materialer og til og med synes det er vanskelig med tampong. Menskoppen kan være mykere enn en vanlig tampong og det er en fordel.

Medisinskt silikon

Menskoppene er for det meste laget av medisinsk silikon. Det er trygt å bruke i skjeden. Silikonet er ikke bare mykt og behagelig, det er også lett å holde rent. Det får stor betydning. Når en menskopp er myk, men kan skylles av ofte og enkelt blir den veldig hendig. Du kan til og med koke silikonet uten at det smelter. Det er også det du skal gjøre ved første bruk av hver menstruasjon.

Lett å sette inn

I og med at menskoppen er myk så kan den formes med hendene. Du kan brette til toppen for å så sette inn koppen i skjeden. Når den kommer på plass utvider silikonet ut seg. Da dannes en kopp som sitter tett mot skjedeveggene. Det finnes noen forskjellige måter å brette en menskopp på.
Du finner snart din favorittmetode, men alle er enkle å lære.

En overflate som er «len»

Det er bra at en menskopp er myk da det gjør til at den føles mer behagelig i skjeden. Men det er også viktig at den har en overflate som er «len». Slimhinnene i skjeden kan være svært følsomme under menstruasjonsperioden. Da vil du ikke ha en ruglete eller knottrig overflate som irriterer mot skjedeveggen.

Silikonet er lent og føyelig. Den lene overflaten gjør det også lettere å fjerne menskoppen for å tømme den. Så snart du har brutt vakuumet som har oppstått i skjeden glir koppen lett ut. Dette gjør ikke vondt.

Slik rengjør du en myk menskopp

Menskoppens myke konstruksjon betyr at du må holde den ren på riktig måte. Etter noen dagers bruk dannes et belegg. Over tid kan du se dette belegget som en mørk hinne på koppen. Det er viktig å rengjøre på riktig måte. For eksempel er det hull i den myke silikonen som du trenger få tilgang til. En mellomromsbørste bør fungere. Tanntråd kan også være et tips.

Du vil innse at koppen vil kreve litt omsorg for å forbli ren og attraktiv. Det handler ikke om mange timers arbeid. Dersom du tar for vane å rense på riktig måte ved hvert bruk, må du ikke kjempe så hardt med denne biten. Det er et viktig tips, for myk silikon er ikke alltid så lett å skrubbe når det har blitt en avleiring på den.

Hvor myk kan den bli?

Veldig! Det finnes menskopper som er så myke at du lurer på hvordan de kan holde seg inne i skjeden uten å folde seg og lekke. Hvis du er veldig følsom/sensitiv, bør du satse på en menskopp som er ekstra myk. Det finnes modeller som er mye mykere enn andre. Dette kan selvsagt føre til ulemper med menskoppen, som for eksempel at du ikke får den rette passformen, men det kan være vel verdt å teste.

Se videoer for å lære mer om hvordan ulike modeller fungerer. Jo mer du kan om menskopper, desto lettere blir det for deg å velge den rette.
Du kanskje blir overrasket når du innser at du ikke trenger å ha en menskopp som er myk. Kanskje sitter en hardere modell bedre uten at du kjenner av den.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud