Menskopp lekker

Min menskopp lekker – Hva er feil?

En menskopp som brukes på riktig måte skal ikke lekke. Dersom din menskopp lekker kan det skyldes ulike saker. Her vil vi se nærmere på årsakene til lekkasje. Noen ganger er det så enkelt at du må sette inn koppen riktig, eller du kanskje du bruker feil størrelse. Ta deg tid til å gjennomgå følgende punkter for å sikre at koppen din sitter på den måten den skal gjøre, slik at du får mest mulig ut av den.

Menskopp lekker når den er full

Det første som skal nevnes er at en full menskopp lekker! Det kan ikke unngås. Hvis du bløder rikelig og har hatt koppen inne i flere timer, kan det vel være slik at det begynner å renne over. Dette er ganske uvanlig, men lett å fikse. Ta for vane å fjerne og tømme koppen mens du går og tisser.

Selv om du ikke trenger å tømme den, kan du gjøre det. Du vil ikke vinne en premie for å vente på at menskoppen skal bli full. Over tid vil du lære deg hvilken dag som krever flere tømminger og hvilken dag du kan sette koppen inn om morgenen og tømme den senere på kvelden.

Husk at en full kopp kan lekke når du fjerner den. Hvis det er mye blod i koppen vil det bli presset ut når den klemmes ved uttak. Da kan blod ende opp på beina og klær som ikke føles så attraktivt. Dette er også en god grunn til å undersøke hvor ofte du må tømme koppen i de forskjellige dagene av din menstruasjonsperiode.

Menskoppen utvider seg ikke

Det skjer at menskopper ikke utvider seg selv, og det er oftest fordi de ikke sitter som de skal. Når du fører koppen opp i skjeden, skal den automatisk utvide seg og sitte tett slik at ingen blod kan komme rundt koppen og lekke ut. Du trenger ikke å sette inn koppen dypt. Dette er ikke en tampong. Hvis du trykker den for langt kan det føre til lekkasje for at den da sitter for løst.

Kjenn med fingrene på koppen. Du vil legge merke til om den har en rund form eller om den fortsatt er brettet. Hvis den fortsatt er brettet sammen bør du ta ut koppen og begynne igjen. Ikke gi opp! Det tar litt tid før du lærer å bruke menskoppen på riktig måte. Det er vel verdt å fortsette å prøve.

Rikk litt på koppen og se om du får en slurpete lyd. Når det skjer kommer det mer luft inn i koppen og den vil utvide seg på en bedre måte. Du kan også vri koppen litt for å få samme effekt.

Bruk rett modell for deg

Det finnes forskjellige størrelser på menskopp og dessuten forskjellige merker. Hvis du ikke har født barn bør du velge en mindre størrelse. Etter fødselen vil det mest sannsynlig være en større størrelse som fungerer bedre. Prøv noen forskjellige modeller for å finne den rette. Du kan alltid lese anmeldelser for å se hva andre sier, men husk at dette er en veldig individuell opplevelse.

Rengjør koppen ordentlig

Hvis hullene i menskoppen tettes til med blod vil den ikke virke som den skal når du setter den inn igjen. Når du rengjør menskoppen så skal du sørge for at det ikke er noe tørket blod i disse hullene. Undersøk menskoppen nøye før du setter inn den igjen. Igjentette hull kan føre til lekkasje.

Finn riktig posisjon

Det kan ikke sies nok ganger. Du må finne riktig posisjon for menskoppen for at den skal sitte tett. Når en menskopp lekker er det for det meste fordi den ikke sitter riktig. Dersom du får lekkasje etter å ha ligget ned en stund og koppen ikke er full, er det mest sannsynlig slik at menskoppen ikke sitter riktig. Trening gir deg ferdigheter og du vil kunne finne den perfekte posisjonen slik at du kan få mest mulig ut av din menskopp!

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud