Menskopp etter graviditet

Bruke menskopp etter en graviditet

Etter en graviditet kan det blø lenge og mye. Det kan virke ideelt å bruke en menskopp etter graviditet, og det er også tids nok. Men i løpet av de første ukene etter fødselen, bør du unngå å bruke mensbeskyttelse som brukes inne i skjeden. Dette gjelder uansett om du har født vaginalt eller om du fødde med keisersnitt. Etter ca 6 uker kan du starte med menskoppen igjen. Det er det imidlertid viktig å tenke på at kroppen din har gjennomgått forandringer som kan gjøre til at du trenger en ny størrelse.

Ukene etter fødselen

Ukene etter fødselen er for mange blodig. Selv om du ammer og kommer deg raskere, er det mye som skal renses ut. Det er ikke veldig behagelig med bind, men dette er det sikreste alternativet rett etter en fødsel. Skjeden kan ha fått mange sår, og disse må gro i fred og ro før du begynner å bruke tampong eller menskopp.

En vanlig anbefaling for menskopp etter graviditet er å starte etter 3 måneder. Da burde du ha blitt helt helbredet. Det er også da du kan oppleve at det ikke lenger føles ubehagelig å ha sex eller bruke en tampong. Selvfølgelig hvis du ammer, kan det ta noen måneder før mensen kommer tilbake, og da blir det på en naturlig måte slik at du ikke vil ta unødvendige risker med din intimhygiene.

Forandringer etter graviditet

Uansett om du føder vaginalt eller ikke så gjennomgår din kropp endringer under og etter en graviditet. Disse har med hormoner å gjøre og kan føre til at din tidligere menskopp ikke lenger passer som før. Du kan altså trenge en ny menskopp etter en graviditet. Det er veldig vanlig at en større modell blir bedre, men det er ikke alltid så.

Livmorstappen kan sitte lengre ned etter en graviditet og da kanskje den menskoppen du har brukt før kommer for nært på, så det ikke føles så behagelig. I den situasjonen er det viktig å velge en menskoppmodell som er litt lavere og som vil da sitte på en bedre måte. Hvis du kan måle avstanden til livmorstappen er det lettere å finne riktig kopp ved å se på målene.

Noen ganger går det ikke

Det skjer at kvinner opplever at det ikke fungerer bra med menskopp etter graviditet og det kan være av forskjellige grunner. Noen ganger fører de kroppslige endringene til at koppen kjennes mer enn før. For eksempel kan det være vanskelig å gå på toalettet med koppen innsatt. Selvfølgelig kan du enkelt løse dette ved å fjerne den mens du går på toalettet.

Men noen ganger er det bare å innse at det kan kreves en pause fra menskoppen. Kroppen din vil fortsatt forandre seg, og du også mentalt. Det kan ta litt tid å komme tilbake etter en fødsel og tiden med et lite barn er også krevende. Dersom du føler at det blir for mye for deg med en menskopp som du har problemer med å holde styr på, må du kanskje gå tilbake til denne typen av mensbeskyttelse på et senere tidspunkt.

For deg som er vant til menskopp

Hvis du er veldig vant til å bruke menskopp bør du kunne fortsette selv etter graviditeten. Men selvfølgelig bør du vente til det er sikkert, rent hygienisk å bruke menskoppen. Vante brukere kan lettere finne en modell som passer bra. Du har allerede noe å utgå fra, og du er vant til å justere koppen slik at den sitter riktig.

Å være i stand til å bruke menskopp i stedet for annen mensbeskyttelse under småbarnsperioden er ikke så dumt. Det gir frihet som virkelig kan være nødvendig da egentid ikke finnes på samme måte som i andre perioder av livet. I lys av dette er det ikke så dumt å prøve å komme i gang med menskoppen så snart som mulig etter graviditeten.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud