Hvordan brette menskopp

Hvordan skal man brette en menskopp?

For å kunne føre inn en menskopp i skjeden så må du brette den. Hvis du tenker på menskoppen som en bikube som er åpen på toppen som en kopp, kan du bedre forstå følgende måter å brette på. Silikonen gjør det enkelt å brette menskoppen, for å så enkelt sette den inn. Du trenger ikke å sette koppen veldig langt inn, så det bør absolutt ikke være vanskelig å gjøre dette. Bruk et glidemiddel som ikke er oljebasert de første gangene hvis det føles litt vanskelig.

Oj hvor stor menskoppen er!

Ikke bekymre deg! Menskoppen ser veldig stor ut i forhold til en tampong. Den er stor, men du skal ikke sette inn den i utvidet størrelse.
Den kommer å forme seg perfekt i skjeden. Den er definitivt ikke for stor til å sitte bra!

Her er noen ulike metoder som du kan bruke for å brette menskoppen.

Brette menskopp som en C

Den vanligste måten å brette på er den som ser ut som en C. Du tar koppen med to hender og flater til åpningen. Deretter bretter du den en gang slik at du får en C. Nå kan du runde den for å gjøre det enda enklere å føre inn. Når menskoppen er brettet vil den ikke være mye større enn en tampong, men den er mye mykere. Du skal definitivt ikke føle noe ubehag når du fører inn koppen på denne måten.

Som en spiss eller syv-tall

Du kan også folde menskoppen som en spiss. Dette er en fold som også kalles for «syven» fordi koppen ser litt ut som et syv-tall når den er brettet.
Gjør koppen flat igjen og brett deretter den ene siden over den andre. Dette kan ligne en firkantet serviett som du bretter som en trekant. Nå får du en side som er mer spisset. Denne skal du føre inn først når du setter menskoppen på plass.

Rullet topp

Denne måten å brette en menskopp på minner mye om C-metoden. Du starter på samme måte. Flate til toppen og begynn å danne en C. Men fortsett med å rulle inn en side. Denne metoden er bra hvis du vil at menskoppen skal få en så liten og rund topp som mulig når du vil sette den inn.

Trykk inn en side

Du kan også velge å klemme inn den ene siden. Da vil toppdelen bli presset inn slik at du får en spiss som du kan styre koppen med ved innsetting. Når du har presset inn siden, kan du klemme sammen resten av koppen slik at den får en lengre form, som en tampong.

Trykk og folde sammen

Når du blir vant til å bruke menskoppen, vil du sannsynligvis begynne å brette den raskere og ikke så nøye. Kanskje du bare folder sammen toppen for å så sette den inn. Fordi materialet er så mykt, kreves det ikke så mye å få til en topp som føles lettere å føre inn.

Når du har ført inn menskoppen vil den utvide seg. Det gjør den automatisk uansett hvordan du har valgt å brette menskoppen, og du kan føle deg frem for å se at det sitter en hel kopp i skjeden. Dette er ingenting som gjør vondt, og det går veldig fort.

Menskoppen sitter komfortabelt

Når menskoppen utvider seg sitter den komfortabelt. Du vil ikke kunne føle den. God brette-teknikk er viktig, men det er ikke vanskelig. Materialet er laget for ikke å tørke eller irritere på skjedens sensitive slimhinner. Dette er mye bedre enn en tampong som kan føles utrolig ubehagelig når den er tørr.

Finn den beste måten å brette menskopp på for deg

Du bør prøve deg frem med de forskjellige måtene å brette på. Det tar ikke lang tid å finne den som føles enklest. Husk også på at hvordan man fører inn menskoppen har betydning. Hvis du ikke kommer til ordentlig, spiller det ingen rolle hvordan du har foldet den.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud