Menskopp bade

Menskopp bade, så kan du bade med menskopp

Å bade med menskopp krever ikke mye planlegging. Menskoppens design er perfekt når du vil unnslippe bytting av mensbeskyttelse, og når du ikke vil at lekkasje skal ødelegge fornøyelsen. Men det er fortsatt noen ting å huske på når du vil bade med menskopp. Hvis du nettopp har begynt å bruke menskoppen så er det viktig at du føler deg trygg med tømming på offentlige toaletter og at du er sikker på at koppen sitter som den skal.

Menskopp når du skal bade

Før badet trenger du bare sette din menskopp på plass. Deretter kan du bytte til badetøy som vanlig eller ta de med deg for å dusje før badet. Menskoppen trenger ikke tas ut for å svømme i bassenget eller i sjøen. Den forblir som vanlig og fortsetter å samle blod uansett hva du har å sysle med.

Dykking, svømmehopp og andre atletiske sporter

Det går aldeles utmerket å røre på seg kraftig med menskoppen på plass. Dette er ikke forskjellig fra en tampong. Hvis koppen sitter ordentlig, vil ikke dine dykninger, volter eller kraftige froskesvømmetak rikke på den. Du vil heller ikke føle koppen når den sitter i riktig posisjon. Det er minst like behagelig som å bruke en tampong når du bader, men bedre…

Ingen vann tar seg inn i skjeden

Ettersom menskoppen sitter tett mot skjedeveggene slik at ingen mensblod kan lekke ut, så vil ingen vann komme inn. Det er viktigere enn du tror. Vann i et basseng eller havet kan ha bakterier, og kan i tillegg irritere den sensitive miljøen i skjeden. Menskoppen bidrar altså til bedre hygiene og gjør det trygt å bade når du har menstruasjon.

Tømming under bad

Rent praktisk er det klart at du kan bade med menskopp og tømme den i sjøen hvis du vil det, men det er ikke så praktisk. Du bør finne et toalett hvor du kan i fred og ro plukke ut menskoppen og tømme den. Før du setter den inn igjen, skal du sørge for at koppen er ren. Du bør skylle den med vann og såpe. Det finnes også spesielle våtservietter som du kan tørke av med før du setter den inn igjen.

Hvis du ikke har såpe eller andre sanitære produkter så kan det fungere med helt vanlig vann. Men da bør du være forsiktig med din håndhygiene og at menskoppen ikke berører en overflate som ikke er ren. Selv et håndkle kan ha bakterier så forbered tømmingen slik at du ikke trenger å legge koppen noe sted før du setter den inn.

Planlegg på en god måte

Du kan selvfølgelig ha en menskopp inne i flere timer uten å tømme den. Dette er også en grunn til at du bør lære å bruke menskoppen før du skal bade med den. Du må være oppmerksom på når du trenger å tømme den for å unngå å gjøre det under tiden du bader. Når du vet at en bestemt dag i menstruasjonsperioden gir deg minst 6 timer uten å tømme, så er det bare å sette inn koppen før du drar så trenger du ikke å tenke mer på det.

Når du kan bruke din menskopp på riktig måte, så finnes det ingen bedre mensbeskyttelse ved bading. Koppen er fleksibel og lett å bruke.
Bedre hygiene er noe som gjør at du kan føle deg rolig og trygg.

Ingen ser at du har mens!

Sist men ikke minst, så er det selvsagt smart å bade med menskopp fordi ingen ser at du har mens. Et bind som har rullet seg er ikke morsomt eller et tampongsnøre som stikker ut kan være pinlig. Koppen er din hemmelighet. Du føler deg fri og trenger aldri å bekymre deg for blodlekkasje.
Du oppfører deg som vanlig på alle måter!

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud