Mensbeskyttelse

Mensbeskyttelse – Velg rett mensbeskyttelse for deg!

Alle kvinner vet at det er en tid i måneden når livet kan se litt annerledes ut. Selv om du gjør de fleste ting som vanlig da du har mens så vil du selvfølgelig trenge en form for mensbeskyttelse. Mensbeskyttelsen skal byttes og det koster penger. For å velge riktig må du kanskje prøve forskjellige typer av beskyttelse. I tillegg kan det være slik at de ulike stadiene i livet kommer med forskjellige behov.

For å velge riktig type mensbeskyttelse bør du vurdere følgende…

Mensbeskyttelser som er komfortable

En beskyttelse mot mens skal være komfortabel! I dag finnes det så smarte design at du absolutt ikke trenger å akseptere bind som irriterer eller som sitter dårlig. Dessuten kan du helt eliminere behovet for å bytte ofte med hjelp av en menskopp som samler opp blod, uten lekkasje.

Velg beskyttelsen som sitter på en behagelig måte og som dessuten er enkel å bruke. For mange vil det være enten tampong eller menskopp. Tampongen er lett å ta med, men den skal byttes med jevne mellomrom. Menskoppen kan sitte inne i 12 timer og føles mindre enn tampongen, da den ikke har en tråd som henger ut av skjeden.

Kostnaden per måned og år

Kostnad er også av betydning. Det er ikke alltid at du finner gode bind med vinger til en bra pris. Hvis du foretrekker bind vet du at det kan bli dyrt. Billige alternativer betyr ofte lavere kvalitet og en passform som ikke er bra. I tillegg er det jo slik at den type truser du bruker påvirker hvilken type mensbeskyttelse som passer bra.

Et bind i en stringtruse er ikke særlig vellykket. Men det finnes også andre trusemodeller som er vanskelig å kombinere med bind og truseinnlegg. Når truseinnlegget eller bindet bretter seg sammen kan det til og med gjøre vondt når limet kommer i kontakt med kjønnshår eller hud.

Menskoppen er det mest økonomiske valget. Med den trenger du ikke å kjøpe bind og tamponger regelmessig. Tampongene er billigere enn bind, men oftest må de kombineres med truseinnlegg og bind om natten.

Hygiene er viktig

Når det gjelder hygiene så er det forstås slik at et bind eller tampong lettere samler bakterier. Selv om du er nøye med håndhygiene når du bytter mensbeskyttelse finnes det alltid en risiko for dårlig lukt og bakterielle sykdomer når du bruker tamponger. Menskopper er best for hygienen siden de er laget av silikon som ikke absorberer blodet, men i stedet samler opp det.

Uansett hvilken mensbeskyttelse du velger er det viktig at du håndterer det på riktig måte. Jo, det kan se bra ut med tamponger som kan suge opp så mye væske at de kan brukes dagen lang. Men spørsmålet er om det vil være bra for helsen din. Da er det bedre å bytte oftere for å unngå farlige bakterier som kan samle seg i skjeden.

Ulike behov

Gjennom livet finnes det forskjellige behov for mensbeskyttelse. For den som nettopp har begynt å menstruere er menskopp og tampong ikke førstevalg. På samme måte kan det føles mer behagelig med bind direkte etter fødselen, da skjeden er sensitiv for kontakt med forskjellige materialer. Saker som spiral kan påvirke hvor praktisk det er å bruke menskopp.

Rikelig mens krever en beskyttelse som kan håndtere mer væske og som sitter på en måte som reduserer risikoen for lekkasje. Skal du bruke bind er typen med vinger det beste. Men her skal du sørge for at du får en sort som har lim som ikke setter seg fast i undertøy, slik at du ikke får bort bindet når du skal bytte det.

For kvinner med god vane av å bruke en tampong kan det være lurt å teste en menskopp. Det er et alternativ som blir stadig mer populært fordi den gir komfort, god hygiene og bedre økonomi.

APOFEMME FAQ

Sikker betaling med

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta aller siste produkter og tilbud