Menskopp fordeler – 10 fordeler med menskopp

Hvorfor skal du bruke menskopp? Det finnes mange gode grunner, og det går å liste flere enn 10 menskopp fordeler, men det rekker egentlig med 5 for at du skal forstå storheten med denne innovasjonen. Her går vi for 10 for sakens skyld…

 

  1. Færre skift med menskopp

Dersom du er lei av å bytte bind og tamponger i tid og utid, så er menskoppen din redning. En av de fremste fordelene med en menskopp er at den kan sitte inne i opptil 12 timer. Du sover godt med den og trenger ikke å plukke frem private ting på jobben eller når du er på fest.

 

  1. Det er hygienisk

Medisinsk silikon er veldig hygienisk. Det er dessuten mildt for skjedens følsomme slimhinner. Så lenge du har rene hender når du håndterer og setter inn din menskopp, er dette et veldig godt valg med tanke på din intimhygiene.

 

  1. Menskoppen er behagelig

Når menskoppen sitter som den skal så kan du ikke kjenne den. Du kan sporte og leve livet som vanlig uten å tenke på at du har mens. Ingen uro for at det skal lekke eller for at din mensbeskyttelse på noen måte skal merkes.

 

  1. Du trenger ingen bind eller tamponger

Du kan slutte å kjøpe bind og tamponger. Med en eneste menskopp har du full kontroll over din mens. Det er bare å tømme og sette inn igjen for å fortsette og håndtere blodet. Koppen passer like bra for dagene når du blir påminnet om Niagara-fallene, som da det bare drypper litt.

 

  1. Du kan bade med menskopp

Bad sikkert med menskopp! Den ser til at ingen vann kommer inn i vaginaen og at ingen mensblod lekker ut. Du trenger ikke bytte mensbeskyttelse på badeplassen og ingen vet om at du bader med mens.

 

  1. Menskoppen er bra for muskulaturen

Det finnes studier som peker mot at det er veldig bra for skjedens muskulatur med menskopp. Det beror på at musklene stimuleres fordi det sitter en kopp i skjeden. Det kan de bli starkere av. Du kan altså forebygge problem som inkontinens lengre frem gjennom å bruke deg av denne mensbeskyttelsen.

 

  1. Du slår et slag for miljøet

Når du ikke lenger trenger bind og tamponger, slår du et slag for miljøet. Søppelhaugen fortsetter ikke å vokse bare fordi du har mens. En menskopp kan brukes om og om igjen. Den vil forbli din beste mensbeskyttelse uten å koste deg ekstra hver måned. Blodet kan helles i toalettet eller i vasken. Det er smidig, og bra for deg og for miljøet.

 

  1. Bra for din økonomi

Når du ikke trenger å kjøpe bind og tamponger, sparer du penger. Hvis du regner på et år, kan det være flere hundrelapper. Det tar ikke lang tid før du har spart inn kostnaden for menskoppen. I tillegg slipper du all den ekstra klesvasken som oppstår når mensbeskyttelsen ikke fungerer ordentlig og undertøy, sengetøy og klær får blod på seg.

 

  1. Smart når du reiser

Enten du skal bo på et luksushotell eller er på vei ut i villmarken, vil menskoppen fungere bra. Det er lett å tømme den hvor du enn er, og det kreves ikke mye for å sørge for at din håndhygiene er bra. En eller to kopper er alt du trenger for å reise rundt i verden eller til neste by uten å tenke på når du skal ha din mens.

 

  1. En lettere følelse

Menskoppen gir en lett og føyelig følelse. Den irriterer ikke og kommer heller ikke gi opphav til dårlig lukt som bind og tamponger kan gjøre. Du lærer deg raskt hvor ofte du skal tømme, så at det aldri blir overfylt, og du vil bli overrasket over å se hvor mye en liten menskopp rommer. Du får en lettere følelse når du ikke trenger å bekymre deg for din mensbeskyttelse på hele dagen. Den sitter der den sitter, trygt, komfortabelt og veldig hygienisk!

menskopp