Menskopp DUO

På salg!

Menskopp DUO

Menskopp DUO

399.00 NOK 298.00 NOK

Nullstill
399.00 NOK 298.00 NOK

Tillagd i varukorgen!

  • 100% naturlig medisinsk silikon
  • Bevarer naturlig pH-balanse
  • Fri for kjemikalier
  • Holder opp til 10 år
Varenummer: KA16 Kategori:

Friksjon

Menskoppen glir naturlig inn og tilpasser seg til din form.

Følelsen

Myk men enda distinkt, slik at den forblir tett.

Bruk

For beste passform – slik bretter du menskoppen riktig, se mer her.

Beskrivelse

Menskopp Small

Vanligvis finnes det to størrelser på menskopper. Du kan velge menskopp small eller menskopp large. Med andre ord finnes det en liten og en stor menskopp. Men når du holder menskoppen for første gang i hånden, synes du kanskje den er stor. Den ser nemlig en god del større ut enn en tampong.

Det som er bra å vite er at det myke materialet i menskoppen former seg fint etter skjedens form. Det betyr at du ikke vil kjenne koppen når den sitter riktig. En mindre kopp anbefales for personer under 30 år som ikke har født barn. Men den kan også fungere for eldre kvinner med mindre blødninger under menstruasjonen.

Hvem skal velge menskopp Small?

Tenåringer som ønsker å teste menskopper anbefales alltid å starte med menskopp small. Når du aldri har hatt en menskopp før er det best å starte med en mindre modell. Spesielt da du kanskje ikke er så godt kjent med din intime fysikk. Dette er ikke det samme som en tampong. I begynnelsen må du lære å sette inn koppen riktig og justere den. Da er det fint om den har en mindre størrelse som føles lettere for deg å håndtere.

Tegn på at størrelsen ikke er rett

Det finnes merker som tilbyr fire forskjellige størrelser; small, medium, large og extra large. Som nybegynner starter du helst med størrelsen small, hvis du ikke allerede har født barn og vet at du har rikelig med mens.

Menskopper er laget av forskjellige materialer. Du kan noen ganger velge hardhet. Du behøver ikke bekymre deg for at en hardere menskopp skulle gjøre vondt. Det gjør den bare hvis størrelsen er feil, eller om modellen ikke helt passer din fysikk.

En menskopp som er for liten kommer ikke bli tett mot skjedeveggen og vil da lekke. Om den er for liten kan den også gli opp, noe som gjør det vanskeligere å ta tak i koppen når den skal tas ut.

Hvis koppen er for stor kan det føre til at den ikke utfolder seg til en ferdig kopp i skjeden. Da kan den også lekke. I tillegg kan det føles ubehagelig og vondt hvis koppen er for stor for deg.

Sett inn på riktig måte

Før du konstaterer at din menskopp small er for liten for deg, skal du se til at du bruker den på riktig måte. Gå gjennom instruksjonene på nytt. Sjekk hvordan den er plassert, og om den har foldet seg ut eller ikke. Når du er sikker på at du har satt inn menskoppen på riktig måte, men at den fremdeles kjennes for liten, kan du velge å bytte til en større kopp.

Bytt til større menskopp

Du kan bytte til en menskopp large hvis du føler at menskopp small virker å være for liten. Hvis du kjøpte koppen med garanti for endring til en annen størrelse er det enkelt å ordne. Du bør ta deg tid til å bytte, fordi når du har den riktige størrelsen kan du begynne å ta stor fordel av menskoppen som gjør livet så mye lettere når du har mens.

Menskopp Large

For de som blør mye kan menskopp small være altfor liten. Selv om den mindre størrelsen ser stor ut når du holder i den, så er den ikke det når du faktisk bruker den. En menskopp large er ikke gigantisk. Det finnes faktisk større størrelser for de som trenger det. Men large er for mange det beste alternativet når man har født barn og man har kraftig mens.

Hvem skal velge menskopp Large?

Anbefalingen for menskopp large; kvinner over 30 som har født barn. Hvis du er under 30 år, men har født barn kan dette også være det riktige valget for deg. I tillegg er det å foretrekke å bruke en større størrelse hvis du blør mye. Menskoppen er myk og er ikke vanskelig å sette inn. Den kommer å folde ut seg av seg selv, slik at den forblir tett mot skjedeveggen.

Hvis du er i tenåringene eller blør svært lite, kan du velge en mindre størrelse til å begynne med. Du kan bytte til en større etter hvert. Selv den som har født med keisersnitt kan trenge en større modell. Dette skyldes at skjeden gjennomgår endringer i hormonene som produseres i kroppen under en graviditet og også under amming.

Dersom du har spiral

Med en kobberspiral blør det kraftig og da føles det håpløst med bind som lekker. Det kan virke fristende å bestille en stor menskopp for å ta seg av dette blodet på en bedre måte. Men du bør vite at det er fare for at kobberspiralen blir trukket ut med koppen når du tømmer. I hvertfall hvis et kraftig sug oppstår. Risikoen kan liknes med tampong og spiral.

Dette betyr ikke at du ikke kan bruke menskopp sammen med spiral. Det kan du, men du skal være klar over risikoen for at spiralen dras ut. Og selvfølgelig er det viktig at du lærer å tømme menskoppen uten å skape det vakuum som ellers kan oppstå.

Er menskoppen for stor?

Om du har begynt å bruke en stor menskopp og opplever at det gjør vondt, kan det være fordi den er for stor. Menskopper gjør sjelden vondt, hvis de ikke sitter feil. Når menskoppen er for stor, kan det føre til at den ikke utfolder seg riktig. Da kan den irritere.

Når koppen ikke er utfoldet kan det også føre til at den lekker. Da kan du tro at det kanskje er fordi koppen ikke er stor nok, men det handler snarere om passformen. Når du bestiller en menskopp online kan du velge en modell som du kan bytte hvis størrelsen blir feil. Da kan du etter noen måneder returnere koppen som er for stor (eller for liten) og få teste en annen størrelse. Dette er til stor hjelp for deg som prøver deg frem for å finne den modellen som kommer å passe aller best for deg.

Tilleggsinformasjon

Colors

Blå, Grå, Grønn, Gul, Lilla, Orange, Rød, Rosa

Storlek

Small, Large

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Menskopp DUO”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trustpilot